مجسم سازی حرکت آینده قیمت


حال به بخش دیگری از پلن معاملاتی رسیده­ایم. جایی که قصد داریم دانسته های پیشین خود را به نحو احسن تحلیل کنیم و تجسم کنیم که قیمت در آینده به کدام سو خواهد رفت. از انجا که ما از اینده بی اطلاعیم این کاربیشتر به حدس و گمان شبیه است. به هر حال ما ابزاری داریم که کمک می کند که مسیری را با احتمال بالا و بر اساس عملکرد گذشته قیمت و رفتار فعلی ان در کندل فعلی و قبلی مشخص کنیم. برای این موضوع باید عملکرد بازار را به صورت مداوم دنیال کرد زیرا نیاز داریم که قیمت بروز شده را داشته باشیم. قیمت ها تغییر می کنند و این تغییر در نمایشگر ما به صورت کندل نمایش داده می شود. تنها چیزی که برای ما اهمیت دارد اینست که قیمت تغییر می کند و دلیل این تغییر اهمیتی ندارد.

هنگامی که کندلی ایجاد می شود ان را بررسی می کنیم ببینیم که ایا دید ما را تایید می کند یا خیر. برای این امر باید کندل هار باز شناخت. یک کندل دارای 4 قیمت O,H,L,C می باشد که همگی خوانندگان اشنا هستید. اینها مولفه های اساسی یک کندل هستن اما چیزی که ما می خواهیم در مورد آن ها بدانیم فراتر از این 4 قیمت می باشد. ما در این روش در اصل دنبال ضعف و قدرت در تحلیل کندل به کندل هستیم.

چیزی که در هر کندل باید بررسی کنیم این است که چه کسانی اوضاع امور را در دست گرفته اند. اگر سوگیری ما به سمت بالا بوده باشد باید حضور خریداران را در کندل ها شاهد باشیم یا اگر سوگیری ما در جهت نزولی باشد باید رد پای فروشندگان در کندل های مورد نظر مشاهده شود. اگر و اگر آن نبود کناری می نشینیم و منتظر می شویم تا درکی از حضورشان پیدا کنیم.

در اینجا نیاز داریم تا بدانیم که چه کسانی بازار را در دست دارند،از این روی این کار را در دو مرحله انجام می دهیم

1-مرحله تک کندلی :مقایسه کلوز کندل فعلی با دامنه خود کندل

2- مرحله دو کندلی: مقایسه کلوز کندل فعلی با دامنه کندل پیشین

مرحله یک کمک می کند که مشخص کنیم در حال حاضر چه کسی بازار را در دست دارد. ویژگی ها و شرایط مهمی که باید به خاطر سپرد:

شکل1

اگر در محدوده فراز بسته شود فرازبند و اگر در محدوده میانی بسته شده باشد میان بند و اگر در محدوده فرو بسته شده  باشد فروبند نامیده می شود.

در فرازبند خریداران و در فرو بند فروشندگان بر بازار فعلی حاکم هستند و در میان بند توانشان یکسان است.

ار انجا که دو گونه کندل و 3 گونه کلوز داریم پس شش حالت خواهیم داشت:

شکل 2

 حال که دانستیم چگونه ضعف و قدرت را در کندل فعلی مشخص کنیم به مرحله بعد که مقایسه کلوز کندل فعلی با کندل پیشین است می رویم.

در تصویر زیر مقایسه کندل فعلی با پیشین صورت گفته است (کندل سمت چپ).

شکل 3

وقتی که کلوز کندل فعلی بالاتر از سقف کندل سمت چپ باشد کندل گاوی و اگر میان سقف و کف کندل سمت چپ باشد کندل خرسی و اگر زیر کف کندل پیشین باشد یک کندل خرسی خواهیم داشت.

در تصویر زیر این مقایسه را می توانید ببینید که با ترکیب آنها و گ.نه های متفاوت کند ل های ترکیبی (دو کندلی) خرسی و گاوی و خنثی را خواهید دید.

شکل 4

صعودی قدرتمند فراز بند صعودی a
صعودی میانه میان بند صعودی b
صعودی ضعیف(برخی دستورات فروش در خلاف جهت موجود هست) فرو بند صعودی c
خنثی اندکی صعودی فرازبند رنج d
خنثی میان بند رنج e
خنثی اندکی نزولی فروبند رنج f
نزولی ضعیف(برخی دستورات خرید خلاف جهت هست) فرازبند نزولی g
نزولی میانه میان بند نزولی h
نزولی قدرتمند فروبند نزولی i

اکنون ما آماده تجسم مسیر اینده قیمت هستیم. مطالب پیشین فهمی از چگونگی دو کندل فعلی و پیشین را می دهد و ما را از قصد و محتوای بازار آگاه می­سازد.

در تحلیل مداوم و مستمر بازار گام های زیر را انجام می دهیم:

1-مقایسه کلوز کندل با دامنه خودش

2- مقایسه کلوز کندل با دامنه کندل پیشین

3- بررسی جهت گیری و تجسم اولیه شما با وضعیت کندلی بوجود آمده.

تجسم آینده قیمت:

 از انجا که به محدوده ناشناخته آینده گام می گذاریم باید برای سناریوهای مختلفی اماده باشیم. اگر پلن داشته باشیم در مقابله و مواجهه با ناشناخته ها امادگی بیشتر و بهتری را خواهیم داشت و با استفاده از تکنیک های گفته شده آمادگی تجسم آینده قیمت را خواهیم داشت. از آنجا که محیط بازار غیر حتمی است ممکن است که که حرکات قیمت ما را شگفت زده کند از همین روی باید بدانیم کدام حرکات قیمت ما را حمایت می کند و کدامشان اشتباه ما را اثبات می کند.

 اکنون که بدین جا رسیدیم دو سوال مهم را از خود می پرسیم:

1-کدام یک از رفتارهای قیمت جهت گیری اولیه ما را تصدیق می کند.

2- کدام یک از رفتار های آینده قیمت جهت گیی اولیه ما را تصدیق نمی کند.

با این اوصاف ما قبل از تشکیل کندل اینده می توانیم جهت آن را تجسم کنیم و با استفاده از این دو پرسش مهم ذهن خود را برای دو سناریو اماده می کنید و می توانید به سهولت واکنش داده و کارایی معاملاتی خود را بالا ببرید.


 فرزاد شیبانی

برچسب‌ها: تحلیل تکنیکال بازار بورس و ارز, تک کندلی و دو کندلی, کلوز کندل, کندل استیک, کندل خرسی
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed