وارن بافت


وارن بافت معلم و سرمایه دار و یکی از ثروتمندترین و معتبرترین معامله گران در جهان است.

واران بافت کیست ؟

 واران ادوارد بافت در 30 آگوست 1930 در شهر Omaha, Nebraska متولد شد او دومین کودک از یک خانواده 5 نفره بود که یک خواهر بزرگتر از خود را داشت.
و اکنون  وارن  بافت یک  سرمایه گذار بزرگ که به عنوان رئیس و مدیر عامل شرکت Berkshire Hathaway مشغول فعالیت است. او یکی از موفق ترین سرمایه گذاران در جهان است  و تا تاریخ 9 مارس 2019 ارزش خالص دارایی های او 82.5 میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شده است و او را سومین شخص ثروتمند جهان می داند.

زندگی بافت با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است واران ابتدا تحصیلات مقدماتی خود را در مدرسهRose Hill  شروع کرد و سپس در سال  1942 هاروارد بافت پدر وارن به عنوان نماینده کنگره  آمریکا انتخاب شد و او مجیور شد خانواده خود را به واشنگتن ببرد . واران  بعدا دوره دبیرستان خود را در مدرسه Alice Deal Junior شروع و سپس در سال 1947 توانست دوره دبیرستان خود را در مدرسه Woodrow Wilson  به اتمام برساند.



سنین نوجوانی و تحصیلات

واران بافت  از همان دوران  کودکی استعداد های فروانی در کسب پول  داشت یکی از خاطراتی که در کتاب وی چاپ شده به این صورت هست که در 6 سالگی  6 بسته coca cola  را  از مغازه پدربزرگ خود  که خودش هم  در آن فعالیت میکرد با با مبلغ 25 سنت خریداری میکند و هر بطری که جنس نیکل را داشته به قیمت نیکل میفروشد و میتواند در هر بسته حدود 5 سنت سود کند  این در صورتی بود که  کودکان هم سن و سال اون مشغول  بازی های کودکانه بوده اند حتی بعد ها در 11 سالگی توانسته بود با مشارکت خواهر بزرگتر از خودش نیز  یک سهم ( خدمات شهری ) را حدود 38 دلار خریداری کند.

اما پس از مدت کوتاهی از خرید سهام قیمت به 27 دلار سقوط میکند  خواهر او به شدت ترسیده بوده اما  واران انعطاف پذیری زیادی در وجودش داشته و سهم را نگه میدارند بعد از مدتی قیمت سهم به 40 دلار میرسد و با اصرار خواهرش سهم را در 40 دلار به فروش میرسانند که بعدها قیمت سهم به 200 دلار میرسد و اینجا بود که یکی از درس های اصلی سرمایه گذاری که صبر و شکیبایی بود را واران یادمیگیرد  و بعد ها به عنوان پند های باوان بافت در کتاب ها چاپ میشود.

علاقه بافت به سرمایه گذاری پس از اینکه یک کتابی از کتابخانه عمومی اوهاما قرض گرفت بود دوچندان شد  عنوان کتاب هزاران راه برای کسب هزار دلار بود

بافت از کودکی همچنین مجلات هفتگی را بفروش میرسانید و با کار در مغازه مواد غذایی پدر بزرگ خود علاقه خود را به کسب و کار بهتر درک میکرد. بافت بعد از رفتن به دبیرستان نیز شروع به فروش روزنامه ( واشنگتن پست با درامد 175 دلار ) و توپ گلف و تمبر در بازار میکرد و بقدری در کار خود کوشا بود که برای اولین بار در سال 1944 مبلغ 35 دلار را به عنوان مالیات استفاده از دوچرخه پرداخت کرد.

او در سال دوم دبیرستان با همکاری دوست مدرسه ای خود  یک دستگاه پین بال را به مبلغ 25 دلار خریداری کردند و در یکی از فروشگاه های محلی خود قرار دادند و این ایده بحدی جذاب بود که در عرض چند ماه آنها چندین دستگاه مختلف در آرایشگاه های مختلف اوهاما داشتند و در آخر این دستگاه را با قیمت 1200 دلار به یک سرباز جنگ فروختند . بافت به اندازه ای  در سرمایه گذاری فعال بود که از درامد های خود از محل روزنامه و فروش توپ گلف و .. توانست یک زمین کشاورزی را چندین سال به مبلغ 1200 دلار اجاره کند که پس از اتمام  دوره دبیرستان او در حدود 9.800 دلار پس انداز داشته باشد ( چیزی در حدود 103 هزار دلار امروزی )

فعالیت کاری بافت


بافت در سال  (۱۹۴۷ میلادی) بر خلاف میل باطنی و به خاطر فشارهای پدر، وارد مدرسه‌ی بازرگانی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا شد. در دو سال تحصیل در این مدرسه، وارن عضو انجمن برادری آلفا سیگما فی، (از انجمن‌های برادری بسیار باسابقه‌ی دانشگاه‌های آمریکا) شده بود. پس از دو سال تحصیل، او به دانشگاه نبراسکا رفت و سرانجام در ۱۹ سالگی مدرک کارشناسی در رشته‌ی مدیریت کسب و کار را از این دانشگاه دریافت کرد.



این دانشجوی خوش‌فکر مدیریت برای ادامه‌ی تحصیل ابتدا مدرسه‌ی کسب و کار هاروارد را انتخاب کرد؛ اما این دانشگاه او را نپذیرفت. پس از این تلاش، وارن جوان متوجه شد که بنجامین گراهام، استاد مشهور اقتصاد در مدرسه‌ی مدیریت دانشگاه کلمبیا تدریس می‌کند. به همین دلیل انتخاب بعدی او برای ادامه‌ی تحصیل این دانشگاه بود. وارن بافت در سال  (۱۹۵۱ میلادی)، مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته‌ی اقتصاد از دانشگاه کلمبیا دریافت کرد. نکته‌ی جالب اینکه بافت یکی از معدود دانشجویانی بود که از بن گراهام، نمره‌ی ممتاز دریافت کرده بود. بافت در مورد دوران تحصیلش در این دانشگاه می‌گوید:

بنای اصلی سرمایه‌گذاری و فعالیت در بورس بر پایه‌ی این حقیقت بنا شده است که به سهام به دید کسب و کار نگاه کنید، از نوسانات بازار به نفع خود استفاده کنید و به دنبال حاشیه‌ی امنی برای خرید و فروش باشید. اینها مبانی دروسی هستند که بنجامین گراهام به ما اموزش داد و قطعا تا صدها سال آینده به‌عنوان مفاهیم طلایی بازار سرمایه قابل اتکا هستند.

در آوریل 1950 بافت فهمید که گراهام قبلا در هییت مدیره بیمه GEICO  بوده است و یکشنبه همان هفته با قطاری به واشنگتن دی . سی رفت و بعد از تلاش فراوان توانست با LIRIMOR DAVIDSON  قرار ملاقات بگیرد و بعد از دو ساعت گفتگو در مورد صنعت بیمه ، داویدسون او را آدم فوق العاده ای دید که برای شروع کار در وال استریت تلاش میکند که بعدها داویدسون دوست ماندگار و همیشگی بافت شد.

پدر وارن و استادش، گراهام، به او اصرار می‌کردند که کار در وال استریت را از ذهنش بیرون کند. وارن که علاقه‌ی زیادی به این سبک کاری داشت، به گراهام پیشنهاد کرد که به‌صورت رایگان برای شرکتش کار کند؛ اما او نپذیرفت. وارن که از این پاسخ سرخورده شده بود، به زادگاهش بازگشت و در مؤسسه‌ی کارگزاری پدرش مشغول به کار شد.

در همین دوران، او در کلاس های دیل کارنگی شرکت کرد تا آموزه‌های او در مورد پیشرفت شخصی را بیش از پیش به معلومات خود اضافه کند. پس از مدتی وارن جوان دوره‌‌ی شبانه‌‌ای با نام «اصول سرمایه‌گذاری» در دانشگاه نبراسکا-اوکاها برگزار کرد. سن دانشجویان بافت در این دوره دو برابر سن او بود. علاوه بر موارد گفته‌شده، وارن سرمایه‌گذاری‌های متنوعیدر این دوران انجام داد که موفقیعت آنچنانی نداشت.



در سال 1954 گراهام تغییر عقیده داد و پس از دریافت ایده‌های سرمایه‌گذاری متنوع از بافت، به او پیشنهاد کار داد. وارن نیز به‌سرعت این پیشنهاد را قبول کرد و به نیویورک رفت. حقوق او در سال اول برابر با ۱۲ هزار دلار بود که معادل امروزی آن در حدود ۱۰۹ هزار دلار است. گراهام برای وارن بافت مانند یک مربی بود که پایه و اساس سرمایه‌گذاری را به‌روشنی به او آموزش می‌داد . استاد بافت در ۶۱ سالگی تصمیم گرفت بازنشسته شود. با تعطیل شدن  کسب و کار گراهام  بافت توانست درشرکت خود را به نام  buffet Partnership تاسیس کند.

 شرکت  سرمایه گذاری بافت توانست تا سال 1960 تعداد شرکای سرمایه گذاری خود را به رقم 7 برساند . و رویه خرید سهام در این شرکت بر پایه  آموزش های گراهام بود که سهام هایی در زیر قیمت اسمی بودند و ارزش واقعی بالایی داشتند خرید میکردند و در رقم های بالایی سیو سود میکردند و با این ترتیب بود که شرکت بافت توانست در  1961 رقم سود 251 درصدی را کسب کند و بافت در 32 سالگی میلیونر شد .

برکشایر هاتاوی

سرمایه‌گذار مشهور آمریکایی که در سال‌های جوانی با به‌کارگیری آموزه‌های استاد خود توانسته بود به شهرتی نسبی دست پیدا کند، تصمیم گرفت کسب و کار کارگزاری و جذب سرمایه‌ را تعطیل کند و مسیر سرمایه‌گذاری خود را تغییر دهد. او ابتدا سهام عمده‌ی شرکت نساجی برکشایر را خریداری کرد و با تغییر مدیر آن، همکارش کن چیس را به سمت مدیریت منصوب کرد. در سال ۱۳۴۵ (۱۹۶۶ میلادی) وارن بافت تصمیم گرفت دریافت سرمایه و فروش سهام شرکت را به‌طور کامل قطع کند.



بافت در خاطرات خود عنوان می‌کند که بدترین تصمیم زندگی‌اش، ورود به بازار نساجی بوده است. او پس از مدتی زمینه‌ی کاری برکشایر را به‌طور کامل تغییر داد و وارد بازارهای مالی بیمه شد. از خریدهای مهم این شرکت در سال‌های پیش رو، سهام شرکت واشنگتن پست بود. خرید بزرگ بعدی، سهام رسانه‌ی ABC بود که در سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) انجام شد. کوکاکولا، هدف بعدی شرکت رو‌به‌رشد برکشایر و مدیر آن، وارن بافت بود. برکشایر هاتاوی در سال ۱۳۶۶ (۱۹۸۸ میلادی)، حدود ۷ درصد از سهام کوکاکولا را به مبلغ ۱.۰۲ میلیارد دلار خریداری کرد. فروش سهام‌هایی که پیش از این خریداری شده بود، بافت را در ۵۶ سالگی وارد باشگاه میلیاردرها کرد.

بحران مالی ۲۰۰۸-۲۰۰۷

بحران مالی مشهور جهان درسال ۲۰۰۷، شرکت برکشایر را نیز تحت تأثیر قرار داد. آن‌ها در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۰۸ با افت درآمد ۷۷ درصدی مواجه شدند. البته در همین سال بود که وارن بافت به رتبه‌ی اول ثروتمندترین افراد جهان رسید. یک سال بعد، بیل گیتس جایگاه خود را از بافت پس گرفت. این سال‌ها در مجموع برای تمامی سرمایه‌داران جهان، سیاه و تاریک بودند. بافت نیز از این قاعده مستثنا نبود و در ۱۲ ماه، سرمایه‌ای حدود ۲۵ میلیارد دلار را از دست داد.



خرید سهام IBM

وارن بافت در سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱ میلادی) اعلام کرد که قصد دارد سهام شرکت کامپیوتری مشهور آی‌بی‌ام را خریداری کند. در نوامیر این سال بود که اعلام شد بافت در طول هشت ماه حدود ۶۴ میلیون سهم از این شرکت را با ارزش حدودی ۱۱ میلیارد دلار خریداری کرده است. این خرید، سهام او را در این شرکت باسابقه به ۵.۵ درصد رساند.<o :p></o>نکته‌ی جالب در این خرید سهام این بود که بافت پیش از این اعلام کرده بود قصد ندارد وارد دنیای فناوری شود.

او اعلام کرده بود که چون سوادی در این زمینه ندارد، به این صنعت وارد نخواهد شد. به همین دلیل خرید این مقدار از سهام یکی از پیشگامان دنیای کامپیوتر، اکثر کارشناسان و فعالان دنیای سرمایه را به تعجب واداشت.<o :p></o>کارشناسان بر این باورند که بحران مالی تا سال ۱۳۹۱ (۲۰۱۳ میلادی) ادامه داشت. نکته‌ی مهم این است که بافت پس از این دوران سیاه توانست شرکتش را به استانداردهای پیش از این بحران برساند؛ در سه‌ماهه‌ی دوم سال ۲۰۱۴، درآمد خالص شرکت او به ۶.۴ میلیارد دلار رسید و در این زمینه رکوردشکنی کرد.

زندگی شخصی بافت

وارن بافت به خاطر یک عشق دوران نوجوانی، یک ساز یوکیلیپی خریداری کرد. او به خاطر این عشق، علاقه‌ی شدیدی به موسیقی پیدا کرد و هنوز هم برخی اوقات این ساز را می‌نوازد.

وارن بافت در سال ۱۹۵۲ میلادی با سوزان تامپسون ازدواج کرد. آن‌ها سه فرزند به نام‌های سوزی، هاوارد و پیتر دارند. این زوج از سال ۱۹۷۷ متارکه کردند و البته از لحاظ قانونی تا سال ۲۰۰۴ که سوزان فوت کرد، زن و شوهر بودند. وارن بافت در سال ۲۰۰۶ و در سن ۷۶ سالگی با آسترید منکس به‌صورت رسمی ازدواج کرد. 

یکی از اتفاقات جالب زندگی وارن بافت، طرد نوه‌ی ناتنی‌اش است. نیکول، دختری بود که توسط پسر وارن یعنی پیتر به فرزندی پذیرفته شده بود. او در سال ۲۰۰۶ در مستندی بر مبنای ناعدالتی اقتصادی در آمریکا بازی کرد. فعالان رسانه‌ای معتقدند وارن به همین دلیل او را طرد کرده و گفته است که هیچ‌کس در خانواده، نیکول را عضوی از خاندان بافت نمی‌داند.

وارن بافت هنوز در خانه‌ای زندگی می‌کند که در دهه‌ی ۱۹۶۰ میلادی در اوماها خریداری کرد. این سرمایه‌گذار مشهور به صرفه‌جویی مشهور است؛ اما در سال ۱۹۸۹ میلادی یک جت شخصی را به مبلغ ۶.۷ میلیون دلار خریداری کرد. این اقدام او برخلاف عقاید انتقادی‌اش مبنی بر خرج‌های بیهوده بود.

یکی از شایعات در مورد این میلیاردر آمریکایی، این است که او تلفن همراه ندارد و از کامپیوتر هم استفاده نمی‌کند. او یک اتومبیل کادیلاک DTS دارد. گفته می‌شود وارن بافت در عمرش تنها یک ایمیل ارسال کرده است. او عادت به خواندن روزنامه دارد و روز خود را با خواندن روزنامه‌ی اوماها ورلد هرالد شروع می‌کند که از سال ۲۰۱۱ در مالکیت شرکت خودش قرار دارد.وارن بافت در سال ۲۰۱۲ به سرطان مرحله‌ی یک پروستات مبتلا شد و با گذراندن دوره‌ی ۴۴ روزه شیمی‌درمانی آن را درمان کرد. میلیاردر آمریکایی در حال حاضر ثروتی در حدود ۸۷.۵ میلیارد دلار دارد.


.


 هادی دیندار

برچسب‌ها: buffet Partnership, LIRIMOR DAVIDSON, Nebraska, بحران مالی ۲۰۰۸-۲۰۰۷, خرید سهام IBM, میلیاردر آمریکایی, واران ادوارد بافت
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed