واگرایی

واگرایی

این ویژگی یک اختلال در یک همگونی و همگرایی است. واگرایی در تحلیل تکنیکال به رفتار نا همگون اندیکاتور و چارت قیمت می­گویند. همانطور که می­دانید روند صعودی یعنی ایجاد کف های بالاتر در مرتبه اول و سپس سقف های بالاتر (روند نزولی بالعکس ).

در مراحل انتهایی حرکت وضعیتی بوجود می­آید که با اینکه قیمت سقف بالاتر زده است اندیکاتور نتوانسته است سقف بالاتر از سقف قبلی را ایجاد کند( این نقاط اکسترمم در چارت و اندیکاتور هم ارز هستند.)، این ناهمگونی را واگرایی معمولی (Regular Divergence) می­نامند و با RD نشان می­دهند. واگرایی نشان از ضعف روند دارد. کاهش مومنتوم جریان حاضر و تشکیل کنج و واگرایی صورت های ضعف روند است که همگی خاستگاه یکسان دارند و غالبا با هم ظاهر می­شوند.

واگرایی معمولی در روند صعودی

واگرایی معمولی در روند نزولی

نوع دیگری از واگرایی داریم که به آن واگرایی مخفی یا (Hidden Divergence) می­گویند. واگرایی به دلیل رفتار ناهمگون چارت و اندیکاتور است. فرض کنید که روند نزولی است. یعنی سقف های پایین تر و کف های پایین تر. اما در اندیکاتور با رفتار متفاوتی مواجه هستیم بدینصورت که با وجود اینکه روند نزولی است و سقف و کف های پایینتری باید داشته باشیم اما در اندیکاتور سقف بالاتری زده شده است. توجه کنید روند نزولی است.

نکات مهم

واگرایی معمولی در خلاف جهت روند است.

واگرایی مخفی در جهت روند است.

از آنجا که واگرایی مخفی تمرکز و مهارت بیشتری می­طلبد توضیح و اشارات بیشتر و توصیه بیشتر به بررسی این نوع واگرایی می­شود.

بر روی خطوط روند و سطوح مهم فیبوناچی یا نقاط پر پتانسیل چرخش (PRZ) اگر واگرایی صورت گیرد تاییدی است بر تحلیل و ترید.

در تصاویر زیر این نکات به صورت فشرده و مختصر آمده است.

واگرایی معمولی

واگرایی مخفی

برچسب‌ها: تحلیل بازار بورس و ارز, تحلیل تکنیکال, روش نیوتنی, واگرایی
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed