آشنایی با پرایس اکشن (حرکات قیمت)
“ قیمت ها به روند فعلی خود ادامه می دهند تا زمانی که عوامل بازدارنده حرکت،آنها را متوقف کنند.”
تفسیر از قانون اول نیوتن
پرایس اکشن یک دیدگاه برای تحلیل بازار است(نگرشی از مالی رفتاری ریچارد وایکف) که طبق آن تحلیلگر میتواند بر اساس حرکات قیمت(که برگرفته از تصمیمات معامله گران و عواطف و احساسات آنهاست) اقدام به تحلیل و معامله در بازار کند.روشهایی که با استفاده از اندیکاتورهاهستند اغلب اوقات عقب تر از قیمت می باشند . البته در این روش ها از بعضی اندیکاتور ها کمک گرفته میشود .اکثر اندیکاتورها از قیمت فعلی بازار عقب تر هستند و در واقع تحلیل اطلاعات گذشته قیمت را با استفاده از فرمول شان به شما نشان می دهند اما در پرایس اکشن ما با توجه به رفتار فعلی بازار سعی میکنیم که آینده قیمت را پیش بینی کنیم.
بحث حرکات قیمت را با این نکته شروع کردیم که قیمت علاقه به حفظ روند موجود دارد مگر اینکه تحت تاثیر عامل بازدارنده خارجی (اخبار و رویدادهای سیاسی،اقتصادی و...) روند قبلی متوقف شده و روند جدیدی شکل بگیرد.
پرایس اکشن علم شناخت ساختار بازار است که به ما کمک میکند با حرکات قیمت در چارت و رفتار معامله گران در سطوح، روند آتی را پیش بینی کنیم. در دیدگاه نوین این روش ما با توجه به حرکت قیمت در حال حاضر و گذشته آن روند آتی را پیش بینی میکنیم. در بازار های مالی این نکته بسیار مهم است که ما بتوانیم روند آتی مورد معامله را پیش بینی کنیم و به اصطلاح یک قدم از بازار جلو تر باشیم.
درروش پرایس اکشن توجه ما بیشتر به خود نمودار و دو مولفه اصلی آن یعنی قیمت و زمان می باشد. ما در پرایس اکشن سعی میکنیم که کمتر از اسیلاتورها استفاده کنیم.
چند تعریف کلیدی در پرایس اکشن وجود دارد که ما آنها را در اینجا به شما عزیزان معرفی میکنیم:
نمودارهای میله ای و کندل استیک کاربرد بیشتری در این تحلیل دارند
2-الگوی pin bar : این الگو ، یکی از الگوهای بسیار قدرتمند کندل استیک می باشد که در آن بدنه بسیار کوچک و سایه های میله یا کندل حداقل دو برابر بدنه کندل می باشند.
3- الگوی outside bar : این الگو الگوی اینگالف نیز نامیده میشود و در آن یک کندل کندل قبلی خود را به طور کامل پوشش می دهد.
نکته مهم در نمودار های کندل استیک این است که این الگوها در ساختار قیمت و ناحیه پر پتانسیل ارزش دارند.
به نقاط چرخش بازار پیوت یا سویینگ گفته میشود. ما دونوع پیوت در تحلیل تکنیکال داریم .
در تعریف کلاسیک و قدیمی تر پیوت گفته شده که هر نفطه ای که در آن قیمت چرخیده باشد و سه کندل در راستای جهت آن زده باشد اصطلاحا پیوت گفته می شود.
به زبان ساده اگر سطح بالای قیمت فعلی باشد مقاومت و اگر پایین قیمت فعلی باشد حمایت نام دارد.
استاتیک : حمایت ها یا مقاومت هایی هستند که در سطوح و قله ها و دره تشکیل میشوند جایی که قیمت قبلا از آنجا مسیر حرکتش عوض شده است.
داینامیک : سطوحی هستند که با استفاده از خطوط،میانگین های متحرک و... بدست می آیند و مقدار عددی آنها با گذر رمان تغییر میکند.(استاتیک و ساکن نیستند)
بطور کلی به برایند حرکات قیمت در بازار که توسط معامله گران ایجاد میشود روند بازار گفته میشود. روند هامیتوانند صعودی،نزولی و رنج ساید،رنج چاپی، مثلث مستطیل (باکس) و... باشند.
در ویدئوی زیر بطور ساده میتوانید با روند آشنا بشید.
همانطور که میدانید چنگال اندروز یک ابزار است که برای نقشه برداری از بازار مناسب است ( نام اصلی آن خط میانی یا median line میباشد). ما با استفاده از چنگال اندروز و قوانین آن می توانیم بازار را نقشه برداری و آنالیز کنیم.کاربرد این ابزار در پرایس اکشن این است که قیمت در چنگال با الگوهایی حرکت میکند که میتواند به ما کمک کند تا بتوانیم حرکات بعدی را بخصوص در تقابل با خطوط آن پیش بینی کنیم.
تفسیر های مختلفی در در مورد پرایس اکشن وجود دارد.در سایت ما کتاب های فراوانی در زمینه حرکات قیمت وجود دارد که میتواند به عزیزان در شناخت و درک این روش کمک کند.
مطالب بیشتری در این زمینه مشاهده نمایید
نظرات شما
نظر شما چیست؟ آن را با ما در میان بگذارید!
جهت ثبت نظرات خود، وارد سایت شوید.
نظرات کاربران