اسیلاتورها


اسیلاتورها ابزاری هستند که در پایین چارت های مالی مشاهده میشوند و برای تصمیمات معاملاتی به معامله گران کمک های شایانی میدهند.اسیلاتورها ابزاری هستند که به معامله گر این امکان را میدهند که در زمان هایی  که دیگر ابزار کارایی خود را از دست میدهند و دوره های تثبیت بازار بتوان تصمیمات مناسب اتخاذ نمود.از سوی دیگر اسیلاتورها این امکان را به معامله گر میدهند که از رو به پایان بودن جنبش یک روند مطلع شوند.گونه های متفاوتی از اسیلاتور ها وجود دارد که هرکدام بر اساس سیستم های معامله گران کارایی خاص خود را دارند.قانون کلی که برای اسیلاتور ها وجود دارد و بسیاری از فعالان بازار هم به آن واقف اند به این صورت است که سعی میکنند با کمک نواحی خاص اسیلاتور خستگی و احتمالا اتمام روند جاری را حدس بزنند.بعضی از اسیلاتور ها مناطقی به نام اشباع خرید و فروش دارند که میتوان از آنها برای احتمال دادن به پایان یک روند کمک گرفت. قانون کلی که برای تفسیر اسیلاتور ها وجود دارد به این صورت است کهسعی میکنیم تعدادی از اسیلاتور های معروف را در این تاپیک بررسی نماییم:


شاخص قدرت نسبی

در محاسبات روزانه از میانگین های 14 روزه استفاده میشود.در محاسبات هفتگی از 14 هفته و…..در فرمول فوق RS یا قدرت نسبی عبارت است از حاصل تقسیم میانگین رشد بر میانگین کاهش.منظور از روزهای مثبت روزهایی است که قیمت رشد داشته و روزهای منفی روزهایی که قیمت کاهش داشته.در rsi   دو عدد 30  و 70   وجود دارد که اگر به فرض قیمت پایین 30 باشد میگوییم در ناحیه اشباع فروش قرار داریم (یعنی روند نزولی خسته شده و آماده برای تغییر میباشد)و اگر بالای 70 باشیم هم میگوییم وارد ناحیه اشباع خرید شده ایم و بازار آماده تغییر در جهت عکس میباشد.

استفاده ای که میتوان از RSI  نمود به این صورت است که میتوان نواحی پر پتانسیل تغغیر روند را حدس زد و استفاده معاملاتی برد(به فرض شکست یک خط روند میتواند سیگنال خوبی برای ما باشد)


استوکاستیک

اسیلاتور محبوب دیگری میباشد که اولین بار توسط جرج لین معرفی شد. فلسفه استوکاستیک به این صورت میباشد که قیمت های پایانی در حالت افزایشی تمایل دارند که به سمت بالاترین قیمت دوره و در حالت کاهشی به سمت پایین ترین قیمت دوره بروند.هدف این است که در یازه ی زمانی که قیمت های پایانی فعلی با قیمت های پایانی در آن بازه ارتباط دارند را تعیین کنیم.برای این اسیلاتور اعداد مختلفی استفاده میشود که 14 3 3  محبوبتر میباشد.

حرف  نشان دهنده ی آخرین قیمت پایانی میباشد. L14  کمترین قیمت برای 14 دوره قبل و H14  بالاترین قیمت برای 14 دوره قبل میباشد.(14 دوره میتواند روز هفته ماه ساعت و …. باشد)این اسیلاتور از دو خط تشکیل شده است که K%  و d% نام دارند و تقاطع آنها میتواند سیگنال خرید تلقی شود.نواحی اشباع خرید و فروش بالای 80 و پایین 20 میباشد.


میانگین متحرک همگرایی/واگرایی (MACD)

اندیکاتور محبوب مکدی به وسیله گرالد اپل معرفی شده استاین اندیکتور به صورت میله هایی دیده میشود که حاصل اختلاف دو مووینگ اورج 12 و 26  میباشند(اکسپوننشال)و خطی نیز در آن بچشم میخورد که خط سیگنال نام دارد.اگر میله ها بالای خط 0 باشند فاز بازار مثبت و اگر پایین خط صفر باشند فاز بازار منفی است.کراس خط سیگنال و میله ها و همینطور تغییر فاز میله ها میتواند سیگنال تلقی شود.


در پایان باید گفت که اسیلاتورهای بیشماری در نرم افزار متاتریدر وجود دارند اما این 3 اسیلاتور از محبوبیت زیادی بین معامله گران برخوردار میباشند.


 سعید نیک اختر

برچسب‌ها: RSI, استوکاستیک, اسلایتور, تحلیل تکنیکال بازار بورس و ارز, شاخص قدرت نسبی, گرالد اپل, متاتریدر, میانگین متحرک همگرایی/واگرایی (MACD)
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed