نسبت های فیبوناچی


لئوناردو فیبوناچی یک ریاضیدان بود که حدود سال 1170 در ایتالیا به دنیا آمد.

میگویند او وقتی در حال مطالعه هرم بزرگ در مصر بود به روابطی بین ارقام دست یافت که اکنون به آن اعداد فیبوناچی میگویند.

مجموعه فیبوناچی یک زنجیره ریاضی است که در آن هر رقم مجموع دو رقم قبلی است

1،1،2،3،5،8،13،21،34،55،89،144،….

f(n+1)=f(n)+f(n-1)

خواص این زنجیره در سراسر طبیعت و همچنین هنر و علم به چشم میخورد.بیشتر از همه،نسبت 1.618 که به آن ثابت طلایی میگویند بسیار رایج است، رابطه ای که در ایام باستان کشف شده بود. این عدد از تقسیم عدد فیبوناچی به عدد قبلی خود،در زنجیره ای که تا بینهایت ادامه می یابد،به دست می آید.

از رقم هشتم به بعد هررقمی را به رقم ماقبل تقسیم کنیم حاصل عددی ثابت است : 1.68

این عدد به ثابت فی معروف است. عدد فی عددی اعشاری است که نمیتوانیم برای آن دوره تناوب پیدا کنیم. ثابت طلایی خاصیت ویژه ای به این سری میدهدو ما هر جمله ای را که به فی تقسیم کنیم جمله ماقبل را بدست میدهد  و هر جمله ای را که در فی ضرب کنیم جمله بعدی به دست خواهد آمد. به این ترتیب با داشتن یک جمله از این سری و عدد فی میتوانیم تمامی جملات سری فیبوناچی را داشته باشیم.

از آنجا که نسبهای فیبوناچی خودرا در یک تناسب یک موج به موج دیگر در بازارهای مالی نشان میدهند،به کمک آنها میتوانیم برای برآورد اندازه موجهایی که انتظارشان را داریم استفاده کنیم.

درصد های مهم فیبوناچی به شرح زیر هستند:

f(n-3)=0.236 F(n)

f(n-2)=0.382 F(n)

f(n-1)=0.618 F(n)

f(n)=1.000 F(n)

تحلیل روابط فیبوناچی بین تحرکات قیمت به چند دلیل بسیار حائز اهمیت است.

اول انکه میتوانید بر تحلیل موجی خود کنترل داشته باشید. هرچه نسبتهای فیبوناچی شمارش امواج شما بهتر باشد شمارش شما دقیق تر خواهد بود چراکه همه امواج به یک اندازه به یکدیگر ربط دارند.

دوم انکه وقتی شمارش امواج را به درستی انجام و یا سناریوهای مختلف را که همه به یک سمت معطوف هستند تشخیص دادید، میتوانید اهداف واقع گرایانه ای داشته باشید. از انجا که نسبتهای فیبوناچی خودرا در تناسب یک موج به موج دیگر نشان می دهند، امواج اغلب با نسبتهای 1.618،1.618،0.618،0.382 با یکدیگر مربوط هستند. این موضوع به شما در براورد اهداف قیمت برای امواجی که انتظارشان را دارید کمک میکند.

به این ترتیب اگر موج روی نمودار را F(n) یا 100% فرض کنیم میتوانیم تخمینی برای موج های بعدی داشته باشیم.

منظور از یک موج فاصله میان مینیمم و ماکسیمم هایی است که بروی موقیمت تشکیل میشود.

فیبوناچی بازگشتی (retracement)

فیبوناچی بازگشتی از وصل کردن دو نقطه مینیمم و ماکسیمم شکل میگیرد.به این ترتیب که مجموعه ای از تعدادی خط افقی در سطح 423.6%,261.8%,200%,161.8%,100%,61.8%,50%,38.2% خط گرایش میان مینیمم و ماکسیمم را قطع میکند. قیمتها اغلب پس از یک حرکت چشمگیر قیمت،چه صعودی چه نزولی، به بخش عمده ای از حرکت اولیه باز میگردند. سطوح مقاومت اغلب با بازگشت قیمت ها در سطوح بازگشت فیبوناچی هستند.


 سعید نیک اختر

برچسب‌ها: تحلیل تکنیکال بازار بورس و ارز, ستاپ خط میانی و فیبوناچی, فیبوناچی اصلاحی, فیبوناچی پروژكشن, فیبوناچی خارجی, لئوناردو فیبوناچی, نسبهای فیبوناچی, نقطه مینیمم و ماکسیمم
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed