انچه در این مقاله میخوانید

سر ایساک نیوتن

ایساک نیوتن

فیزیکدان وریاضیدان معروف انگلیسی ایساک نیوتن بخاطر قانون جاذبه خود تحول عظیمی را در قرن 17 میلادی بنا نهاد. وی در 4 ژانویه 1643 میلادی در وولس تورپه در لینکلن شایر انگلستان دیده به جهان گشود. نیوتن در حوزه­های نور و حرکت و ریاضیات باکتشاف پرداخت. نظریه وی درباره نور سفید که این نور همه طیف­های رنگی را در بر می­گیرد و نور از ذرات تشکیل شده است از نظریات مهم وی در حوزه اپتیک است. یادگار وی به نام کتاب اصول ، شامل همه مفاهیم ضروری در فیزیک جز انرژی است و همین کتاب بود که سنگ بنای قوانین سه گانه حرکت نیوتنی و قانون گرانش نیوتن را بنا نهاد. همزمان با گاتفرید ویلهلم ون لیبنیتز ، نیوتن نیز تئوری­های مهم و اساسی در نظریه­های حساب را بسط و توسعه داد.

اختراعات

نیوتن اولین فردی بود که طراحی و ساخت یک تلسکوپ بازتابی را در سال 1668 انجام داد. وی از این تلسکوپ برای مطالعه در مورد تئوری نور و رنگ خود و اثبات آن استفاده کرد.

کتاب اصول

در سال 1687 بعد از 18 ماه سخت کوشی موثر و بدون وقفه نیوتن کتاب اصول و ریاضیات در فلسفه طبیعی (Latin: Philosophia Naturalis Principia Mathematica) که به اصول معروف است را به چاپ رساند. وی معتقد بود که این کتاب از موثرترین و مهمترین کتاب­ها در فیزیک و چه بسا در علوم دیگر است. انتشارات وی باعث شد که وی فورا به چهره­ای جهانی تبدیل شود. در کتاب اصول یک توصیف دقیق قابل اندازه گیری اجسام در حرکت با سه قانون بنیادی حرکت پیشنهاد شده است:

1- جسم ساکن ساکن است تا اینکه نیرویی بر آن اثر کند و آنرا از سکون خارج نماید.

2- نیرو برابر است با شتاب زمانی جرم و تغییر حرکت در آن

3-برای هر عملی عکس العملی برابر و مخالف جهت وجود دارد.

نیوتن در سال­های پایانی زندگیش در کرانبوری پارک در نزدیکی وینچستر همراه با خواهر زاده و همسر خواهر زاده اش که دستیار وی نیز بود زندگی می­کرد. وی در آن زمان یکی از مشهورترین افراد در سراسر اروپا بود. وی در آن زمان ثروتمند نیز بود و در کارهای خیریه نیز مشارکت می­کرد. علیرغم شهرت بین المللی وی زندگی معمولی نداشت و هرگز ازدواج نکرده و دوستان زیادی نداشت. در سال­های آخر زندگی ترکیبی از غرور و احساس نامنی منجر به این شد که برخی از دوستان وی نیز به بی ثباتی ذهنی وی مشکوک شوند. در نهایت وی در 84 سالگی در 31 مارس 1727 پس از تحمل چهار سال درد کمر و مفاصل در لندن درگذشت. جهان علمی به اکتشافات وی مفتخر است و خود را وامدار وی می­داند. روحش شاد


 فرزاد شیبانی

برچسب‌ها: Philosophia Naturalis Principia Mathematica, تحلیل بازار بورس و ارز, قوانین نیوتنی, کتاب اصول, متد نیوتنی و خط میانی اندروز
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed