کسری بودجه چیست؟


کسری بودجه چیست؟

کسری بودجه  هنگامی در یک سازوکار مالی بوجود می آید (در این جا عمدتا منظور دولت ها و کشورها می باشد) که هزینه ها از درآمد بیشتر شود. کسری بودجه یکی از شاخص های است که میزان سلامت یک کشور را نشان می دهد. کسری های حساب شده بدهی ملی را تشکیل می دهند. وقتی کسری بودجه برای اقتصادی اتفاق بیافتد ، هزینه ها از میزان درآمد دریافت شده بیشتر شده است. کشور و اتحادیه و سازمانی که مایل به اصلاح کسری بودجه خود است ممکن است نیاز به کاهش هزینه های خاص ، افزایش فعالیت های درآمدزایی یا استفاده ترکیبی از این دو داشته باشد.

چه زمان کسری بودجه رخ می دهد؟

  1. کسری بودجه زمانی اتفاق می افتد که هزینه های جاری بیش از میزان درآمد حاصل شده توسط دولت باشد.
  2. برخی از وقایع و سیاست های غیرقابل پیش بینی ممکن است باعث کسری بودجه شود.
  3. کشورها می توانند با افزایش مالیات و کاهش هزینه ها ، کسری بودجه را کاهش دهند.

نقطه مقابل کسری بودجه مازاد بودجه است. هنگامی که یک مازاد بودجه بوجود می آید ، درآمد از هزینه های جاری بیشتر است و منجر به ذخیره ارزی خواهد شد.

 در شرایطی که جریان درآمدها برابر با هزینه ها باشند ، بودجه متعادل است.

در اوایل قرن بیستم ، کشورهای صنعتی غربی دچار کسری بودجه هنگفتی شدند. این کسری در زمان جنگ و تا دهه 1960 و 1970 با کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان همراه شد.

خطر کسری بودجه

یکی از خطرات اصلی کسری بودجه ، تورم است که افزایش مداوم قیمت ها  را در پی دارد. در ایالات متحده ، با کسری بودجه بانک مرکزی فدرال رزرو پول بیشتری را وارد اقتصاد می کند تا که تورم را کنترل کند. اما درواکنش اقتصاد به این عمل رکود اقتصادی به بار می آید که نشانگر افت فعالیت اقتصادی است که حداقل شش ماه ادامه دارد. پیدایش مجدد کسری بودجه ، سال به سال منجر به سیاست های پولی تورمی گسترده تر خواهد شد که بالطبع رکود را به صورت دوره ای به ارمفان خواهد آورد.

راهکارهای کاهش کسری بودجه

کشورها می توانند با تقویت رشد اقتصادی از طریق سیاست های مالی مناسب مانند کاهش هزینه های دولت و افزایش مالیات ، مشکل کسری بودجه را حل کنند. یکی از استراتژی های دیگر کاهش مقررات و کاهش مالیات شرکت ها برای بهبود اعتماد به نفس فعالیت در  تجارت و افزایش جریان های مالیاتی است. یک دولت می تواند برای پوشش کسری ارز اضافی چاپ کند. در حالی که این مکانیسم خطر کاهش ارزش پول کشور را در پی دارد که منجر به افزایش تورم خواهد شد.

مثال دنیای واقعی

کسری بودجه ممکن است در پاسخ به برخی از وقایع و سیاست های غیرقابل پیش بینی اتفاق بیفتد. به عنوان مثال ، افزایش هزینه های دفاعی آمریکا پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر در ایالات متحده منجر به کسری بودجه شد. در حالی که جنگ اولیه در افغانستان 30 میلیارد دلار هزینه داشت ، هزینه های بعدی در عراق در سال مالی 2003 ،پنجاه میلیارد دلار هزینه در بر داشت. در پایان دوره ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش در سال 2009 ، کل مبلغ کسری به 864.82 میلیارد دلار رسید. این مبلغ ، همراه با هزینه های وارده در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما در سال 2009 تا 2017 ، کسری بودجه را تا سال 2009 به حدود 1.4 تریلیون دلار افزایش داد . به گفته دفتر بودجه کنگره ، “در پایان سال 2018 ، میزان بدهی های عمومی برابر با 78 درصد تولید ناخالص داخلی (تولید ناخالص داخلی) بود. “

کسری بودجه که به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی منعکس می شود ، ممکن است در مواقع رونق اقتصادی کاهش یابد ، زیرا افزایش درآمد مالیاتی ، کاهش نرخ بیکاری و افزایش رشد اقتصادی نیاز به برنامه های بودجه دولتی که از هزینه های دولتی است مانند بیمه بیکاری و سرپرستی را کاهش می دهد.


 فرزاد شیبانی

برچسب‌ها: بانک مرکزی فدرال, بیمه بیکاری و سر پرستی, تحلیل بنیادی بازار بورس و ارز, کاهش نرخ بی کاری, کسری بودجه
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed