ستاپ های رفتار قیمت (رفتار در مرزهای ساختار)


همانطور که در مقاله پیشین دیدید و دو ستاپ پولبک ساده و پولبک پیچیده را مطرح کردیم که در میان قاب ساختاری شکل می گیرند در این مقاله قصد داریم که به ستاپ هایی که در مرزهای ساحتار و یا محدوده رنج شکل می گیرند بپردازیم. در رسیدن قیمت به یک سطح ممکن است قیمت ان سطح را شکسته و عبور کند یا اینکه نتواند از آن عبور کند و در محدوده پیشین باقی بماند از این روی دو نوع ستاپ داریم:

1-ستاپ شکست و عبور

2-ستاپ لمس و بازگشت

که گونه اول نیز خود به دو نوع تقسیم می شود:

1-بازار شکست سطح را پذیرفته و در محدوده جدید باقی می ماند

2-بازار شکست را نمی پذیرد و به محدوده پیشین بر می گردد.

در مورد ستاپ لمس و بازگشت نیز بوضوح یک نوع ستاپ داریم که در اینجا انرا ستاپ تست (TST) می نامیم. پس همانگونه که از این مقدمه کوتاه بر می آید ما سه گونه ستاپ را در این مقاله بررسی خواهیم کرد:

1-ستاپ بریک اون پولبک(BOP)

2-ستاپ بریک اوت فیلیر(BOF)

3-ستاپ تست(TST)

پولبک شکست موفقیت آمیز یا بریک اوت پولبک (BOP):

همانطور که از نام این ستاپ پیدا است بعد از اینکه یک شکست مقتدرانه و مستحکم در مرزهای ساختار شکل گرفت و قیمت در قاب جدید پذیرفته شد، این پذیرش با برگشت و پولبک ضعیف قیمت به نقطه شکست قابل مشاهده است. هنگامی که پیش بینی جهت محتمل قیمت ما را متقاعد می سازد که حمایت یا مقاومت خواهد شکست باید تمرکز خود را به اندکی بعد از شکست سطح معطوف کنیم و رفتار قیمت را در ان نزدیکی بررسی کنیم. اگر قیمت بعد از شکست در ناحیه جدید پذیرفته شد و در انجا پولبک ضعیفی را به سطح شکسته شده داشت می توانیم منتظرتشکیل ستاپ BPB احتمالی باشیم.

شکست ناموفق یا بریک اوت فیلیر (BOF)

این ستاپ نیز در ابتدا همانند ستاپ قبلی عمل می کند و ساختار قاب را می شکند اما چون توسط بازار ناحیه ترازی قیمت تایید نمی شود دوباره به ساختار قبلی قیمت باز می گردد. قیمت بعد از شکست برای ماندن در این ناحیه از خود ضعف نشان می دهد و همین ضعف برگشت مجدد قیمت به قاب قبلی را در  پی دارد.

ستاپ تست(TST)

همانطور که از نام این ستاپ نیز بر می آید قیمت در اندرکنش خود با ساختار به یک لمس و بازگشت بدون هیچگونه شکستی رضایت می دهد و در محدوده قبل باقی می ماند.

در این ستاپ ها بریک اوت فیلیر با هر دو ستاپ دیگر اشتراکاتی دارد. ستاپ BOF و BOP در شکست سطح مشترک هستند و ستاپ های TST و BOF در ماندن در ناحیه و قاب ساختاری سابق.

به نظر می رسد که دیگر همه برای ورود به معامله چیز مهیا شده است اما بهتر است اندکی صبر کنید. شما باید مطمئن شوید که قیمت در نواحی گفته شده قرار گرفته است و سپس قیمت ضعف را نیز نشان دهد آنگاه با روش و تکنیک ورودی که در مقاله بعدی خواهیم آورد با توجه به مدیریت سرمایه وارد معامله شویم.


 فرزاد شیبانی

برچسب‌ها: تحلیل تکنیکال بازار بورس و ارز, رفتار قیمت, ستاپ BPB, ستاپ بریک اون پولبک(BOP), ستاپ تست(TST), ستاپ شکست و عبور, ستاپ لمس و بازگشت
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed