الگوی مثلث نزولی (2019)


در این بخش از آموزش، با الگوی مثلث نزولی آشنا خواهید شد که چگونه هنگام تحلیل بر روی معاملات خود مانند یک معامله‌گر حرفه‌ای رفتار کنید. در دنیای تکنیکال معامله و بورس، الگوهای متفاوتی وجود دارد که بایستی از آنها شناخت داشته باشید و منتج به تصمیم‌گیری شما در زمان معامله می‌شود.

زمانی که شما در شناخت الگوی مثلث نزولی- که الگوی ساده‌ای دارد- مهارت پیدا کردید، درک درستی از پرایس اکشن/حرکات قیمت و اتفاقات متعاقب آن ، به دست خواهید آورد. این الگوی ساده را می‌توان در چارت‌های بلند مدت و کوتاه مدت مشاهده کرد. مهم نیست شما چه سبکی در معامله‌‌ دارید؟ معامله‌گر سبک سویینگ/نوسان هستید یا معامله‌گر روزانه! هر کسی با هر نوع سبک معامله می‌تواند از الگوی مثلث نزولی استفاده کند و فرصت‌های تجاری سودآوری را برای خود رقم بزند.

در این مقاله سعی داریم الزامات مثلث نزولی را توضیح دهیم و نحوه نمایش آن را بر روی چارت با دقت زمانی مشاهده کنیم.

الگوی مثلث نزولی

الگوی مثلث نزولی بر روی چارت یک الگوی ادامه‌‌دهنده است که در وسط یک روند نزولی تشکیل می‌شود؛ اگرچه در برخی موارد ممکن است نقش یک مثلث نزولی برگشتی را بازی کند که در این صورت با عنوان الگوی مثلث نزولی صعودی/بولیش شناخته می‌شود.

در بازار سهام، الگوی مثلث نزولی بر روی چارت یک الگوی همه‌کاره است زیرا در یک لحظه می‌تواند هم الگوی ادامه‌دهنده باشد و هم الگوی برگشتی.

نسخه‌ی معکوس مثلث نزولی، الگوی مثلث صعودی است.

ویژگی‌های اصلی الگوی مثلث نزولی عبارتند از:

●سطح حمایت افقی

●خط روند نزولی که با چند سقف قیمت کاهشی در ارتباط است.

● سطح حمایت افقی و خط روند نزولی که در یک نقطه همگرا می‌شوند.

تصور کنید که در بالای الگوی نمودار مثلث نزولی، روند نزولی متشکل از چندین سقف قیمت پایین‌تر وجود دارد که با یک خط روند نزولی به هم متصل هستند. در پایین الگو، یک خط حمایت افقی قرار دارد که قیمت، حداقل سه یا چهار بار با این سطح برخورد کرده است. سطح حمایت، سطحی است که قیمت نمی‌تواند از آن پایین‌تر بورد.

در شکل زیر می‌توانید چارت مثلث نزولی را مشاهده کنید:

همان طور که قبلا اشاره کردیم، این الگو را می‌توان در هر فریم زمانی -یک دقیقه، 5 دقیقه و بیشتر- مشاهده کرد. اگر معامله‌گر سبک سویینگ یا اسکالپ هستید، باز هم این نوع الگو برای شما کاربرد دارد و همچنین در هر نوع بازاری اعم از بازار سهام داخلی، بازار جهانی و حتی بازار رمز ارزهای دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روانشناسی حاکم بر این الگو را می‌توان از طریق اصل بنیادی (فاندامنتال) عدم تعادل میان عرضه و تقاضا توضیح داد. تحلیل تکنیکالی الگوی مثلث نزولی را می‌توان مکثی در روند نزولی بیان کرد. به آسانی می‌توان فهمید که تقاضا چگونه با تشکیل الگوی مثلث نزولی و روند آن، تقلیل می‌یابد.

تراکم و فشردگی روند نزولی موجب تشکیل الگوی صعودی/بولیش می‌شود.

به خاطر داشته باشید: همه الگوهای ادامه‌دهنده مانند پرچم صعودی، الگوی مستطیل و غیره بایستی سطح روند را داشته باشند.

چارت زیر را مشاهده نمایید:

در این بخش خواهید آموخت که چگونه با الگوی مثلث نزولی معامله کنید. بنابراین برای معامله با این الگو می‌توانید در نقطه شکست وارد معامله شوید.

الگوی مثلث نزولی برگشتی

ابتدا الگوی مثلث نزولی برگشتی را مطالعه می‌کنیم. به طور معمول، زمانی مثلث نزولی قوی‌تر است که معامله در جهت روند صورت گیرد و همچنین جهت روند معتبر باشد.

زمانی الگوی مثلث نزولی برگشتی به شما سود بیشتری می‌دهد که معامله در روند صحیحی انجام شود. ما زمانی در الگوی مثلث نزولی برگشتی دست به معامله می‌زنیم که شکل‌گیری قیمت در انتهای روند صعودی آغاز شود و به روند صعودی خود ادامه دهد.

الگوی برگشتی زمانی رخ می‌دهد که فعالیت‌های خرید در روند صعودی، کاهش می‌یابد و بازار نمی‌تواند به حداکثر سطح قیمت جدید برسد. بنابراین عدم تعادل عرضه و تقاضا را نشان می دهد که میل به فروش بییشتر گشته و موجب خروج خریداران شده است.

در این هنگام، ما به دنبال سطح پایینی از قیمت هستیم که توسط خرس‌ها فتح شده است. نقطه‌ی شکست بالقوه از سطح حمایت می‌تواند سیگنال برگشتی قدرتمندی را نشان دهد.

اکنون به مثال زیر در شکل توجه کنید که مثلث نزولی برگشتی را در بازه زمانی روزانه نشان می‌دهد. چارت زیر را مشاهده کنید:

هنگام معامله در الگوی مثلث نزولی، ما همیشه در جستجوی شکست سطح حمایت هستیم تا به ما نقطه ورود را نشان دهد. برخلاف دروس آموزشی که به معامله‌گران خُرد می‌آموزد که سطوح حمایت و مقاومت، در صورت چندین بار تکرار شدن، قوی هستند، اما خلاف این قضیه در اینجا صدق می کند.

نکته: تکرار (قیمت در) سطح حمایت، آن را ضعیف‌تر نشان می‌دهد.

علاوه بر این شکست کندل یا شمع در زیر سطح حمایت افقی، تنظمیات معتبری جهت معامله را صادر می‌کند.

اما فقط به همین جا ختم نمی‌شود.

یک قدم جلوتر می‌رویم و برای تایید نقطه‌ی شکست از اندیکاتور Chaikin Money Flow  استفاده می‌کنیم تا عدم توازن عرضه و تقاضا را تایید کند. در واقع این اندیکاتور به ما می‌گوید که فروشندگان وارد این مرحله بشوند یا خیر.

زمانی که مثلث نزولی تشکیل شده باشد، اگر خط اندیکاتور Chaikin Money Flow زیر صفر باشد، زمان فشار فروش را نشان می‌دهد.

به چارت زیر نگاه کنید:

قصد داریم برای استراتژی خروج، از یکی از تکنیک‌های محبوب معامله استفاده کنیم، به جای تمرکز بر حرکات قیمت ثابت، از پویایی پرایس اکشن/حرکات قیمت استفاده می‌کنیم تا به هدف دقیق‌تر سودآوری دست یابیم.

جهت دستیابی به سود، بایستی عمق مثلث یا قاعده مثلث )فاصله بین دو ضلع( را اندازه‌گیری کنیم. تعداد پیپ‌ها یا فاصله قیمت را از سطح حمایت افقی تا بالاترین ضلع مثلث محاسبه کنید. حالا به همان اندازه که شمردید، از سطح حمایت افقی به سمت پایین بشمارید و اندازه بگیرید. در چارت زیر این روش اندازه‌گیری با خط قرمز نشان داده شده است.

بنابراین با اندازه‌گیری قاعده‌ی مثلث، می‌توان به هدف سود‌دهی دقیقی دست یافت. این استراتژی قدرتمند خروج است که سود شما را به حداکثر می‌رساند.

حالا الگوی مثلث نزولی ادامه‌دهنده را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

استراتژی معامله با مثلث نزولی ادامه‌دهنده

لازم به ذکر است که الگوی مثلث نزولی  معمولا برای پیش‌بینی نقاط شکست بالقوه در روند نزولی استفاده می‌شود. در مثال زیر قصد داریم الگوی مثلث نزولی را با قدرت اندیکاتورهای تکنیکال ترکیب نماییم.

استفاده از اندیکاتور Chaikin Money Flow  هنگام شکست در مثلث نزولی ، استراتژی قوی را به وجود می‌آورد. یکی از ویژگی‌های اصلی این اندیکاتور این است که ارزیابی قدرت خرید و فروش را نشان می‌دهد. اکثر معامله‌گران خُرد از این روش برای ارزیابی میزان عرضه و تقاضا استفاده می‌کنند.

در این استراتژی معامله‌گران به سادگی مطابقت بین نقاط شکست در سطح حمایت و  نقاط شکست در اندیکاتور Chaikin Money Flow   را مشاهده می‌کنند. هنگامی که شکست در الگوی مثلث نزولی رخ دهد، بایستی اندیکاتور Chaikin Money Flow   در زیر خط -0.2 باشد.

همچنین برای دستیابی به استراتژی خروج، همان‌طور که قبلا ذکر کردیم با اندازه‌گیری قاعده‌ی مثلث و به همان اندازه به زیر سطح حمایت را اندازه‌گیری می‌کنیم. به شکل زیر توجه کنید:

نتیجه‌گیری: الگوی مثلث نزولی

معامله کردن، کاری سخت و پر خطر است. قبل از این که وارد معامله شوید، ابتدا اطمینان حاصل کنید که الگوی مثلث نزولی را به خوبی یاد گرفته‌اید. دست از خرید شانسی بردارید و حرفه‌ای معامله کنید. مثال‌های ذکر شده، ترفندهای ساده‌ای هستند به شرط آن که در روند صحیح به کار گرفته شود. این تحلیل استراتژی تکنیکال را با دقت مطالعه کنید.  

الگوی مثلث نزولی را می‌توانید با استراتژی پیشنهادی خود ترکیب نمایید. زمانی که شما این الگو را به خوبی یاد بگیرید به شما در درک پرایس اکشن/حرکات قیمت کمک خواهد کرد. عدم توازن در عرضه و تقاضا منجر به تشکیل الگوی مثلث نزولی برگشتی می‌شود و نقاط شکست سریع و متلاطم را به وجود می‌آورد.


 هانیه عظیم زادگان

برچسب‌ها: Chaikin Money Flow, استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, استراتژی های معاملاتی تیموتی مورگ, الگوی مثلث نزولی, تحلیل تکنیکال بازار بورس و ارز, روانشناسی بازار, سطح حمایت افقی, سویینگ ترید, فاندامنتال بازار های مالی, معامله به سبک اسکالپ
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed