شاخص اقتصادی GDP


شاخص های اقتصادی تاثیرات مهمی بر معاملات بازار فارکس دارند. معامله گران بنیادی در تقویم اقتصادی (تقویمی که در آن تاریخ انتشار داده­های مهم اقتصادی درج شده است.) چشم هایشان را بازتر می­کنند تا از این فرصت ها بتوانند استفاده کنند.در دنیا آطانس های متعدد دولتی و غیر دولتی وجود دارند که به صورت مرتب اطلاعات بنیادی را با برخی از اطلاعات اقتصادی گزارش می دهند. همواره اخبار اقتصادی گوناگونی گزارش می شود و این یک سردگمی عمده­ای برای غالب تریدرهاست که بدانند میزان اهمیت خبر پیش رو در چه حدی است و چقدر از حواس و تمرکز خود را بر روی آن بخش قرار دهند. راه حل­هایی با گسترش روز افزون پهنای وب و میزان اطلاعات برای این موضوع وجود دارد مثل سایت Forex Factory که با رنگ آیکون متفاوت برای هر نوع خبر و ساعت انتشار آن خبر و میزان اهمیت و اطلاعات دیگر را ارائه می­دهد.

تولید ناخالص داخلی (GDP)

تولید ناخالص داخلی فراگیرترین شاخص برای سنجش میزان سلامت اقتصادی یک کشور می­باشد. این شاخص زمان زیادی طول می­کشد تا تاثیر خود را بصورت کامل بر روی ارزش واحد پولی و نرخ برابری ارزها بگذارد. هنگامی­که داده ها منتشر می­شوند بسیاری از اجزای این داده از قبل مشخص شده اند و به همین دلیل انتظارات از این انتشار این داده غالبا درست می باشند ، البته نباید این برداشت را کرد که داده منتشر شده مطلقا ناتوان از تغییر بازار است. علیرغم اینکه هنگام انتشار GDP اثر این شاخص در بازار برای معامله­ گران مشخص بوده و پیش بینی آن دور از انتظارات نبوده است شاخص بسیار مهمی است.

GDP= سرمایه‌گذاری + تراز اقتصادی+ هزینه‌ های بخش خصوصی +هزینه‌ های بخش دولتی 

این شاخص به ما ­این مهم را ارائه می­دهد که اقتصاد آن کشور در کجای مسیر خود قرار گرفته است. چرخه تجاری یک مفهوم کلیدی در اقتصاد مدرن است. این چرخه دارای دو فاز رشد و رکود است. در فاز رشد غالب حوزه­های اقتصادی به صورت همگون رشد می­کنند و در فاز رکود فعالیت حوزه­های اقتصادی کمرنگ شده و انفعال بیشتری بر آن حاکم است.

از آنجا که GDP یک شاخص فراگیر اقتصادی برای هر کشوری است اقتصاد دانان بوسیله انقباظ و انبساط این شاخص، رشد و رکود اقتصادی آن اقتصاد را مشخص می­کنند و تعیین می­کنند اقتصاد کشور مورد بحث در کجای چرخه اقتصادی قرار گرفته­ است.

تعریف فنی رکود اقتصادی:

اگر دو فصل متوالی این شاخص کاهش یابد نشانی از رکود در اقتصاد کشور مربوطه است و به محض مشاهده رشد در یک فصل این رکود به پایان رسیده است.

از آنجایی که این شاخص پهنه وسیعی از متغیرها و ابعاد مختلف اقتصادی یک کشور را شامل ­می­شود سیاستگزاران و تحلیلگران اقتصادی تمرکز زیادی بر روی این شاخص دارند.

بعنوان یک تریدر باید این شاخص را به خوبی شناخت و از زمان انتشار آن اطلاع داشت. از آنجا که این یک شاخص تاخیری است از این رو استفاده درست از ان به صورتی است که تاییدی بر انتظاراتمان باشد.

این شاخص در آمریکا هر سه ماه انتشار می­یابد.

سوال:

با افزایش GDP ایالات متحده آمریکا قیمت دلار در مقابل ین افزایش خواهد یافت یا کاهش(با فرض اینکه تغییری در ین نداریم)؟


 فرزاد شیبانی

برچسب‌ها: ایالات متحده آمریکا, بازار فارکس, تحلیل بنیادی بازار بورس و ارز, تعریف فنی رکود اقتصادی, تولید ناخالص داخلی (GDP), شاخص اقتصادی GDP, قیمت دلار, مدیریت سرمایه, معامله گری با چنگال اندورز
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed