سبک های مختلف متد اندروز
همانطور که میدانید امروزه سبک ها و روش های مختلفی از متد اندروز(برگرفته از نام آلن هال اندروز معامله گر و محقق آمریکایی قرن ۲۰) وجود دارد.
این روش ها و سبک ها بر اساس شیوه کار و ترکیب هایی است که شاگردان دکتر اندروز و محققان دیگر از این روش ها داشته اند و به نام هر یک شناخته میشود.
قبل از هر چیز بهتر است توضیحی راجع به سبک بابسون بدهیم:
سبک بابسون
راجر باسون محقق و تاجر بزرگ آمریکایی قرن ۲۰، شخصی بود که نخستین بار از قوانین نیوتنی برای آنالیز و معامله در بازار های مالی استفاده نمود، بعد ها دکتر اندروز بر اساس فعالیت های بابسون به تحقیق و پژوهش در مورد این قوانین پرداخت که در نهایت منجر به ابداع خط میانی(چنگال اندروز) شد.
آقای بابسون در سبک معامله گری خود از خطوط و فواصل متفاوت پیوت ها نسبت به خط مبنا(سنتر لاین) استفاده میکردند(در سبک آقای اندروز از فواصل برابر برای اکشن ری اکشن نسبت به سنترلاین استفاده میشود) میتوانید برای آشنایی با سبک آقای بابسون و تکنیک های معاملاتی ایشان،کتاب نوشته شده آقای جینیش را مطالعه نمایید.
سبک کلاسیک
این سبک(مادر همگی سبک های اندروز) بر اساس دست نوشته های دکتر اندروز مطرح شده و تکنیک هایی میباشد که در دروه عمل عکس العمل توسط شخص اندروز مطرح و تدریس شده است. این سبک شامل شیوه های ترسیم کلاسیک خط میانی و سیگنال های معاملاتی کلاسیک میباشد.
ابزار های مورد استفاده در این روش (خط میانی کلاسیک، خطوط اکشن ری اکشن،خط هاگوپیان ،خطوط های تو لو ، لو تو های، خطوط اسلایدینگ پارالل، خط میانی مینی(از تکنیکهای تریگر)،خطوط های به های ، خطوط لو به لو، خط مولتی پیوت لاین،خط اتصال پیوت های مختلف(معروفترین آنها پیوت صفر به چهار) و …. میباشد که بعضا استفاده از آنها را در سبکهای دیگر نیز میبینیم.
توصیه میشود برای آشنایی بیشتر کتاب دست نوشته های دکتر اندروز را مطالعه نمایید.
سبک چنگال سوپر(سبک میکولا)
برگرفته از نام پاتریک میکولا میباشد.
عمده شهرت میکولا به دلیل طراحی نرم افزار مارکت واریور(نرم افزار تخصصی متد اندروز و گن) و همینطور نگارش کتاب های مربع 9 تایی گن، و بهترین روش ترسیم خطوط روند آلن اندروز میباشد.
تمرکز این سبک بر ابزاری بنام چنگال سوپر میباشد. (چنگالی که با خطوط جانبی هشدار،ماشه(هاگوپیان) و اسلایدینگ های داخلی و خارجی ،همینطور خطوط ری اکشن با محوریت سنترلاین(bc) ، ترسیم میشود )
در کتاب بهترین روش ترسیم خطوط روند آلن اندروز ، به توضیح سیگنال های کلاسیک چنگال اندروز و همینطور ترکیب اسیلاتور استوکاستیک اسلو و قوانین اندروز پرداخته شده و میتوانید برای آشنایی بیشتر با سبک میکولا این کتاب را مطالعه نمایید.
این سبک از محبوبترین سبک های متد اندروز میباشد و توسط مدرسین زیادی در ایران و سراسر جهان تدریس میشود.
سبک تیموتی مورگ(نیوتنی)
تیموتی مورگ از شاگردان قدیمی دکتر اندروز میباشد و همینطور یکی از برترین معامله گران تاریخ بازار ارز.
در سبک آقای مورگ(که در ایران توسط مجموعه تحلیل بازار بورس و ارز با نام سبک نیوتنی معرفی شده است) تمرکز بر سطوح کلیدی و ساختار بازار ، همینطور پرایس اکشن میباشد، و معامله گران به کمک ابزار مختلف نیوتنی(خط میانی،خطوط روند و اکشن ری اکشن و ….) به آنالیز رفتار قیمت و طراحی ستاپ های کاربردی معاملاتی با ریسک به ریوارد مناسب میپردازند.
در واقع در این روش ابزار بر اساس شرایط چارت و پرایس اکشن جاری و سطوح کلیدی مورد استفاده هدفمند قرار میگیرند.
این مربی و معامله گر با سابقه تا کنون کتاب های زیادی تالیف کرده است که میتوانید در سایت مشاهده نمایید.
در ایران کتاب های نقشه برداری از بازار با عنوان سیستم معاملاتی چنگال اندروز توسط مهندس وحید درزی، و کتاب استراتژی های معاملاتی تیموتی مورگ توسط مجموعه تحلیل بازار بورس و ارز به فارسی ترجمه شده است.
سبک دولوگا
این سبک توسط دکتر دولوگا ، معامله گر و محقق مطرح معرفی شده است.
در سبک دولوگا از چنگال هایی استفاده میشود که ترسیم هایی ابداعی ایشان محسوب میشوند و در خیلی از مواقع رفتار و حرکت قیمت را بهتر نشان میدهند.(چنگال های دولوگا)
این سبک را به زبانی خیلی ساده میتوان ترکیبی از پیوت شماری و آنالیز کلاسیک تکنیکال به همراه استفاده از چنگال های ترسیمی سبک دولوگا(در ایران با عنوان چنگال های جایگزین هم شناخته میشوند) معرفی کرد.
کتاب های آقای دولوگا طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.
سبک گوردون دی روس
سبکی که بر اساس دست نوشته های گوردون دی روس از شاگردان قدیمی دکتر اندروز به وجود آمده است.
این سبک ترکیبی از تعدادی ابزار متد اندروز و اسیلاتور ها میباشد در این سبک تمرکز بر سیگنال های معاملاتی بر اساس واگرایی اسیلاتور مومنتوم (اسیلاتور های استوکاستیک ،مکدی،آر اس آی از اسیلاتور های معروف مومنتوم هستند) میباشد و به کمک قوانین اندروز و استفاده کاربردی از خط میانی و خطوط کمکی(اسلایدینگ پارالل، خط میانی مینی، خطوط هشدار، خط ماشه و…) معامله گران هدف استفاده مناسب از این واگرایی ها را دارند.
از گوردون دی روس کتابی به جای مانده که میتوانید به صورت زبان اصلی از سایت دانلود نمایید.
همینطور این کتاب توسط مهندس وحید درزی به فارسی ترجمه شده است.
با توجه به کاربرد های فراوان و نظرات متفاوت افراد سبک های ابداعی زیادی از این متد وجود دارد که در این نوشته معروفترین سبک های متد اندروز معرفی شد.
به شخصه در این سالها روش های استفاده مختلفی ازین ابزار و روش ها دیده ام که هرکدام با توجه به تجربه فرد معامله گر و تحقیقاتی که انجام داده میتواند مفید و موثر باشد.
با آرزوی موفقیت همگی ایرانیان عزیز
کامران جعفرقلی