تفاوت های میان تحلیل تکنیکال و فاندامنتال


تحلیل تکنیکال و فاندامنتال دو روش اصلی برای تحلیل بازار های مالی هستند.تحلیل فاندامنتال برای پیش بینی آینده قیمت یک سهم به اقتصاد و فاکتور های مالی که بر روی کار و بیزینس  تاثیر میگذارند نگاه میکند.تحلیل تکنیکال بر روی حرکات و تحرکات قیمت یک سهم برای پیش بینی قیمت آینده آن تمرکز میکند.

تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال یک متد ارزیابی قیمت سهم با اندازه گیری ارزش ذاتی قیمت یک سهم است. این علم کلیت اقتصاد، صنعت،شرایط اقتصادی و شرایط مالی و مدیریت شرکت ها را مورد مطالعه قرار داده و بعد در مورد قیمت ذاتی آن شرکت تصمیم میگیرد. درآمدها،مخارج، return on equity (ROE) یا همان بازده حقوق صاحبان سهام، Return on assets (ROA) یا همان بازگشت دارایی،eps یا سود هر سهم و نسبت pe همه در مشخصه های تحلیل فاندامنتال مهم هستند.

این نوع تحلیل برای تحلیل های بلند مدت بسیار مناسب هستند و میتوانند به ما کمک کنند تا بفهمیم قیمت فعلی سهام بالاتر از ارزش ذاتی اش هست یا پایین تر از آن.

تحلیل تکنیکال

 تحلیل تکنیکال نمودار قیمت زمان و حجم را به عنوان تنها مولفه های ورودی خود دارا می باشد. این تحلیل از نمودار قیمتی سهام برای شناسایی الگوها و روند ها استفاده میکند و اینکه قیمت در آینده چه میکند را پیشنهاد میکند. در این تحلیل از ابزار هایی مانند خطوط،میانگین های متحرک،اسیلاتورهایی مانند MACD،CCI،SI و … استفاده میشود. متد ها و روش های زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارند که در کل شامل چند متد می شود که یا نمودار محورند یا با استفاده از فورمول هایی از قیمت سعی میکنند حرکات آینده قیمت را پیش بینی کنند.

روش های مختلف تحلیل تکنیکال که شامل روش نیوتنی ما ، پرایس اکشن، استفاده از میانگین های متحرک و استفاده از اسیلاتور ها می باشد. کلیت همه روش ها استفاده از گذشته قیمت به عنوان نقشه راه آینده حرکت قیمت است.

برخی اعتقاد دارند که تحلیل تکنیکال یک روش مفید برای سرمایه گذاری کوتاه مدت می باشد در حالی که اگر این روش به شکل درست و کاربردی استفاده شود میتواند بسته به چارچوب زمانی از آن استفاده کرد. به هر حال در همه روش ها تحلیل تکنیکال برای زمان بندی سفارش خرید یا فروش مناسب است.


در این مقاله من به تفاوت های اساسی در تحلیل تکنیکال و فاندامنتال اشاره کردم. اما هردوی این موضوعات بسیار وسیع و سنگین هستند و باید برای اینکه این تحلیل ها را انجام دهیم بسیار در هر زمینه مطالعه کنیم.


 سعید نیک اختر

برچسب‌ها: استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, اسلایتور, تحلیل تکنیکال بازار بورس و ارز, تحلیل تکنیکال و فاندامنتال, متد نیوتنی و خط میانی اندروز, معامله با میانگین های متحرک
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed