فیزیک نیوتنی


فیزیک علم طبیعت است و به عبارتی به بررسی علمی پدیده های طبیعت اختصاص دارد.

علم فیزیک رفتار و اثر متقابل ماده و نیرو را مطالعه می كند.مفاهیم بنیادی پدیده های طبیعی تحت عنوان قوانین فیزیک مطرح می شوند.این قوانین توسط علوم ریاضی فرمول بندی می شوند به طوریكه قوانین فیزیک و روابط ریاضی با هم در توافق بوده و مكمل هم هستند.و دو تایی قادرند كلیه پدیده های فیزیكی را توصیف نمایند.

فیزیک یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های دانشگاهی است و شاید قدیمی‌ترین مبحث آن را بتوان نجوم و اخترشناسی نامید. مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد هزاران سال پیش از میلاد مسیح، اقوامی همچون سومری‌ها و همچنین اقوامی در مصر باستان و اطراف سند، تحقیقات و درک پیشگویانه‌ای (گمانه‌زنی‌هایی) از حرکت خورشید، ماه و ستارگان داشته‌اند.

قبل از ارسطو تحقیقاتی كه مربوط به فیزیک می شد ، بیشتر در زمینه نجوم صورت می گرفت. علت آن در این بود كه لااقل بعضی از مسائل نجوم معین و محدود بود و به آسانی امكان داشت كه آنها را از مسائل فیزیک جدا كنند. در برابر سوالاتی كه پیش می آمد گاه خرافاتی درست می كردند، گاه تئوریهایی پیشنهاد می شد كه بیشتر آنها نادرست بود.

این تئوریها اغلب برگرفته ازعبارتهای فلسفی بودند و هرگز بوسیله تجربه و آزمایش تحقیق نمی شدند. و بعضی مواقع نیز جوابهایی داده می شد كه لااقل بصورت اجمالی و با تقریب كافی بنظر می رسید.

جهان به دو قسمت تقسیم می شد: جهان تحت فلك قمر و مابقی جهان.مسائل فیزیكی اغلب مربوط به جهان زیر ماه بود و مسائل نجومی مربوط به ماه و آن طرف ماه نیز« فیزیک ارسطو» یا بطور صحیحتر« فیزیك مشائی» بود كه در چند كتاب مانند« فیزیک»،« آسمان»،« آثار جوی»،« مكانیك»، و حتی« مابعدالطبیعه» دیده می شد.

تا اینكه در قرن 17 ، گالیله برای اولین باربه منظور قانونی كردن تئوریهای فیزیک ، از آزمایش استفاده كرد. او تئوریها را فرمول بندی كرد و چندین نتیجه از دینامیك و اینرسی را با موفقیت آزمایش كرد. پس از گالیله ، اسحاق نیوتن ، قوانین معروف خود (قوانین حركت نیوتن) را ارائه كرد كه به خوبی با تجربه سازگار بودند.

نیوتون در سال 1687 در کتاب اصول ریاضی فلسفه ی طبیعی با بیان مفهوم گرانش عمومی قوانین حرکت اجسام را مطرح نمود و علم مکانیک کلاسیک را پایه گذاری نمود.

در بخش دیگری از پرینسیپیا، نیوتن چگونگی حرکت اجسام را در قالب سه قانون توصیف کرده‌است. این قوانین آن‌قدر همه‌فهم و آشکارند که امروزه کسی گمان نمی‌برد نیازی به کشف شدن داشته باشند. با این حال نیوتن نخستین کسی بود که با نبوغ خود به وجود آن‌ها پی‌برد و چیستان حرکت جسم را حل کرد

قانون اول نیوتن (قانون لَختی)

هر جسم در سکون یا حرکت یکنواخت در راستای خط مستقیم، به همان حالت می‌ماند مگر در اثر نیروهای بیرونی ناچار به تغییر آن حالت شود.

 قانون دوم نیوتن (رابطه نیرو و شتاب)

کل نیروی وارد بر یک جسم برابر است با حاصل‌ضرب جرم آن جسم در شتاب آن.

قانون سوم نیوتن (قانون کنش و واکنش)

هرگاه جسمی به جسمی دیگر نیرو وارد کند جسم دوم نیز نیرویی به همان اندازه (مقدار) ولی در خلاف جهت بر جسم اوّل وارد می‌کند.( براي هر كنشي همواره يك واكنش برابر ناهمسو وجود دارد.)

مجموعه قوانین سه‌گانه حرکت و قانون گرانش عمومی، اساس و شالوده فناوری مدرن هستند و با وجود پیدایش فرضیه‌های تازه‌تر از اهمیت آن‌ها کاسته نشده‌است.

ما در مجموعه ی تحلیل بازار بورس و ارز، متد نیوتنی را پیش گرفته ایم که اصل و اساس این متد برگرفته از ابعاد فیزیک نیوتنی، بالاخص قانون سوم نیوتن مربوط به عمل و عکس عمل است که توضیحات متد تحلیل و معامله گری در سایت www.tbba.co به خوبی در دسترس قرار گرفته است.

به منظور تطبیق قوانین نیوتن و فیزیک نیوتنی با علم تکنیکال به نظریات داو رجوع می کنیم:

بر اساس نظریه داو بازار به سه روند حرکتی مشخص تقسیم می‌شود:

روند اولیه

که همان جهش‌های قیمتی اولیه است و معمولاً غیرقابل‌پیش‌بینی است؛ این امواج را می‌توان به جزر و مد دریا تشبیه کرد که حرکت‌های اصلی بازار را تشکیل می‌دهد.

روند ثانویه

درواقع همان عکس‌العمل‌های قیمتی است که می‌توان آن را به امواج دریا تشبیه کرد؛ میزان این حرکت‌ها (به لحاظ قیمتی) حدود یک‌سوم تا نیمی از حرکت روندهای اولیه است.

روندهای جزئی

همان نوسانات جزئی که در دل روندهای اصلی اتفاق می‌افتد.

بر اساس نظریه داو بازار از روندهای صعودی و نزولی مشخصی تبعیت می‌کند؛ درواقع روند صعودی پیوسته افزایش‌یافته و قله‌ها را می‌سازد و روندهای نزولی دره‌های قیمتی را تشکیل می‌دهد. داو معتقد بود که قانون سوم نیوتن (همان قانون عمل و عکس‌العمل) در بازارهای مالی کار می‌کند؛ به این معنی که پشت هر صعود (عمل) نزولی (عکس‌العمل) نهفته است.

به وضوح مشاهده می شود که قانون عمل و عکس العمل سالیان سال در بازارهای مالی برای شناسایی امواج اصلی در جهت روند و امواج اصلاحی مورد استفاده قرار می گرفته که در واقع همان پرایس اکشن یا رفتارشناسی قیمت است.


 علی احمدی

برچسب‌ها: پرایس اکشن رفتاری, پرینسیپیا, تحلیل بازار بورس و ارز, رابطه نیرو و شتاب, قوانین نیوتنی, گالیله, متد نیوتنی و اندروز
مطالب پیشنهاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed